TicketsBrugge
Genre
Locatie
Magdalenakerk
Organisator
Passion Beyond Bach
Toegangsprijs
24 - 40 euro
  • Home/
  • Evenementen/
  • YE SACRED MUSES — William Byrd (ca.1543-1623) & Contemporaries

YE SACRED MUSES — William Byrd (ca.1543-1623) & Contemporaries

MARNIX DE CAT (countertenor) & HATHOR CONSORT o.l.v. ROMINA LISCHKA (viola da gamba)

Image 646b72ab7edf7

Deel op

Omschrijving

TOP CONCERT. Zondag 11 juni om 16u30 weerklinkt in het bijzondere kader van de MAGDALENAKERK te BRUGGE, eerste Kerk in Engelse gotische stijl op het vaste land, een muzikaal eerbetoon aan WILLIAM BYRD en tijdgenoten, 400 jaar na zijn dood. YE SACRED MUSES is tevens de titel van een CONSORT SONG, een genre waarin BYRD, één van Engelands grootste componisten in de Renaissance, een ongeëvenaard meester was. Er is ook instrumentale CONSORT MUSIC van zijn leermeester THOMAS TALLIS en van zijn tijdgenoten zoals JOHN DOWLAND, virtuoos in het verklanken van de Elizabethaanse fascinatie voor melancholie.

Uitvoerders zijn niemand minder dan countertenor MARNIX DE CAT (meer dan 90 CD-opnames) die al over de hele wereld optrad, samen met het al meermaals bekroonde HATHOR CONSORT en haar oprichtster, de virtuoze gambiste ROMINA LISCHKA, vaak te gast op gerenommeerde festivals en in concertzalen over heel Europa. ROMINA LISCHKA die de artistieke leiding heeft, speelt diskant- & basgamba, Liam Fennelly speelt altgamba, Joshua Cheatham de basgamba & Nicholas Milne de consort bass.

Voor het concert, om 14u15, is er een boeiende Culturele wandeling ‘BRUGGE BETOVERT DE ENGELSEN, EN OMGEKEERD…’ met Anne Billiet, kenner bij uitstek van de geschiedenis Magdalenakerk en de omgeving waaronder het prachtige Astridpark (Engelse landschapsstijl).

Vertrekpunt: voor de ingang van de Magdalenakerk; tussendoor koffiepauze* met de gids. De Culturele wandeling (beperkt aantal plaatsen: max. 20 personen) is enkel te reserveren op deze website van In & Uit samen met het concert.

Het concert begint om 16u30 met het VOORPROGRAMMA ‘JEUGDIGE STRIJKERS MET SCHWUNG’ met 4 erg getalenteerde jonge musici van het Conservatorium Brugge, en een inleiding over de ‘gamba’ door Prof. Dr. DIRK MOELANTS, onder meer ook lesgever aan het Conservatorium Brugge.

Na het concert volgt een MEET-AND-GREETS met een glaasje* en kunnen de prachtige viola da gamba’s van dichtbij worden bewonderd; er zullen ook CD’s zijn. Langer nagenieten kan vanaf 18u45 tijdens de MEET-AND-EAT* in Atelier Flori.

(A.u.b tijdig reserveren per mail voor het diner - voor dinsdag 6 juni 2023 – naar earlymusic@passionbeyondbach.com)

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening

We kijken er ontzettend naar uit u te mogen verwelkomen en dit samen met u te mogen delen en be-LEVEN!

VOOR ALLE INFO:

https://passionbeyondbach.com/early-music/

ORGANISATIE MET GROTE DANK AAN:

Org. Passion Beyond Bach in samenwerking en met grote dank aan Coffeebar Adriaan; Doppia Vu; team SUR; Caerels Jef — Boekhouding; In & Uit Brugge; VBRO; Vier Het Leven; boekhandel Raaklijn; Davidsfonds in ’t Brugsche; Davidsfonds; Sacred Books; maandelijks cultuurblad eXit; Homestore du Fossé — Sluis; Professor Zonnebloem — Bloemen-/plantenspeciaalzaak — Westkapelle; www.YOT.be; Vlaanderen verbeelding werkt; Reformhuis Polderman — Sluis; Garage Peugeot De Backer; Oud Huis Deman — Koekjes/ Handmade in Bruges since 1880; The Belgian Pigeon House — Bruges;

made by