TicketsBrugge
Genre
Locatie
Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie
Organisator
Passion Beyond Bach
Toegangsprijs
25 - 35 euro
  • Home/
  • Evenementen/
  • De Grootsheid van Mozart's Requiem - Kuijken Strijkkwartet

De Grootsheid van Mozart's Requiem - Kuijken Strijkkwartet

o.l.v. SIGISWALD KUIJKEN (viool) - SARA KUIJKEN (viool) - MARLEEN THIERS (altviool) - MICHEL BOULANGER (cello)

Image 63f4d38d24ce0

Deel op

Omschrijving

UNIEK CONCERT. Op 2 april, PALMZONDAG, om 16u30 weerklinkt in de prachtige Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie te Brugge, MOZART’S door mysterie omhulde REQUIEM KV 626, in een aangrijpend-mooie HISTORISCHE VERSIE VOOR STRIJKKWARTET van PETER LICHTENTHAL. Uitvoerders zijn niemand minder dan SIGISWALD KUIJKEN (meer dan 150 CD’s) met zijn internationaal gewaardeerd KUIJKEN STRIJKKWARTET. Recent werd deze UITVERKOCHTE CD-OPNAME ook HERUITGEBRACHT bij Channel Classics.


Dit KUIJKEN STRIJKKWARTET, opgericht door violist en dirigent van wereldformaat, SIGISWALD KUIJKEN, geeft al gedurende meer dan 26 jaar ontelbare concerten in Europa en ver daarbuiten (Japan, Nieuw-Zeeland…) en nam talrijke CD’s op waaronder alle grote Mozart kwartet-cycli & strijkkwintetten.DE GROOTSHEID VAN MOZART’S REQUIEM is een 3e concert in het kader van EARLY MUSIC — LAST MINUTE, waarbij de inspirerende samenwerkingen en de verbondenheid rond Oude Muziek steeds verder worden uitgebouwd. Om 16u30 zal Sigiswald Kuijken, zoals hij dat kan, een boeiende INLEIDING geven over W.A. MOZART & ZIJN LEVENSWERKEN. Ook licht hij vooraf de tipjes van de sluier op m.b.t. dit Requiem KV 626 van Mozart en deze ingetogen maar daardoor ook grootse versie voor strijkkwartet waarin het genie van Mozart des te meer naar voor komt.Na het concert is er een MEET-AND-GREETS voorzien met alle musici en kunnen de instrumenten van dichtbij bewonderd worden; er zullen ook (gesigneerde) CD’s zijn van Sigiswald Kuijken, naast een inspirerende selectie boeken van Boekhandel Raaklijn.

Ter afsluiting is er ook nog vanaf 18u45 een MEET-AND-EAT* voorzien in Bistro Du Phare (op 300 m van de Kerk) met het KUIJKEN STRIJKKWARTET voor wie nog langer wil nagenieten…

(A.u.b. tijdig reserveren per mail – voor 25/3 - naar earlymusic@passionbeyondbach.com)

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.Er kan gratis geparkeerd worden vlakbij de Kerk, in de ruime en veilige parking onder het WZC Ter Potterie, in de Peterseliestraat 21 , 8000 Brugge.We kijken er enorm naar uit u te mogen verwelkomen voor dit bijzondere concert!VOOR ALLE INFO:

https://passionbeyondbach.com/early-music/ORGANISATIE MET DANK AAN:

Org. Passion Beyond Bach in samenwerking en met grote dank aan Coffeebar Adriaan; Confrérie O.-L.-Vrouw van de Potterie; Doppia Vu; team SUR; Caerels Jef — Boekhouding; In & Uit Brugge; VBRO; Vier Het Leven; boekhandel Raaklijn; Davidsfonds in’t Brugsche; Davidsfonds; Sacred Books; maandelijks cultuurblad eXit; Reformhuis Polderman — Sluis; Homestore du Fossé — Sluis; Professor Zonnebloem — Bloemen-/plantenspeciaalzaak — Westkapelle

made by