TicketsBrugge - EN
Genre
Location
De Dijk
Organizer
Willemsfonds Brugge vzw
Entrance fee
15 - 18 euro
  • Home/
  • Events/
  • Concert Arabische muziek met het trio Osama Abdulrasol, Jahida Wehbe en François Taillefer

Concert Arabische muziek met het trio Osama Abdulrasol, Jahida Wehbe en François Taillefer

Image 62d165d8bf113

Split up

Description

Drie topmuzikanten uit de Arabische wereld brengen een interpretatie van klassieke Arabische muziek in een intiemere setting.

Een aanrader!

OSAMA ABDULRASOL (Qanun – Arabische harp)
Deze uitmuntende qanun speler werd geboren in Babylon (Irak) en studeerde Westerse en Arabische klassieke muziek op gitaar en qanun. Hij groeide op in een gezin dat muziek verbood. Hij ontdekte jazz, ontvluchtte Irak om te landen in Gent en is nu een veelgevraagde solist en componist (film en theater). Ook toerde hij met de Brusselse en Antwerpse Filharmonische Orkesten en een hele reeks van folk en pop ensembles (Wannes Van de Velde, Olla Vogala, Luc Devos).

JAHIDA WEHBE (Zang)
Deze Libanese zangeres behaalde diploma’s in acteren, regie en zang. Zij bestudeerde Arabische opera en Syrische en Byzantijnse zang. Wehbe geeft – naast haar optredens – ook les. Zij vertegenwoordigde Libanon al in meerdere culturele projecten in binnen- en buitenland en won diverse prijzen. Zij is goed bekend met het klassiek Arabische repertoire.

FRANCOIS TAILLEFER (Percussie)
Deze Canadees is een bereisde multi-percussionist. Hij genoot opleidingen in Frankrijk, Spanje, Peru, Tunesië en de VS. Hij woont tegenwoordig in Rijsel. François is een onderzoekende en nieuwsgierig muzikant met een breed interesseveld binnen de wereld van de percussie.

Organisatie: Willemsfonds Brugge en Willemsfonds Brugs Ommeland

made by