TicketsBrugge
Genre
Datum/periode
zondag 04 september 2022
Locatie
Burg Brugge
Organisator
Feestcomité Koolkerke
Toegangsprijs
7 - 7 euro

Reuzenstoet in Brugge

Doop van reuzin Calle Bezems - Gathering of the Giants of Bruges

Image 62875187567b5

Deel op

Omschrijving

Reuzenstoet 4 september 2022

De stoet start om 15 uur aan de Hauwerstraat.
De apotheose vindt plaats op de Burg vanaf 15u45.
Om 17 uur wordt de reuzin gedoopt en ingeschreven in het Brugse bevolkingsregister.
Om 17u15 wordt het spektakel afgesloten met gezamenlijk spelen en zingen van het Koolkerkse reuzenlied en het Brugse volkslied (Benny Scott zingt !).

De reuzen van Brugge en omstreken komen samen om de doop van hun nieuwe collega Calle Bezems te vieren. Ze marcheren fier op de tonen van de verschillende muziekkorpsen van het Zand naar de Burg. De apotheose vindt plaats op de Burg. Dat is de plaats waar in 1634 de heks Cathelyne Verpoort, alias Calle

Bezems, werd terechtgesteld. Om Calle opnieuw in ere te herstellen zullen we ze dopen en inschrijven in het bevolkingsregister. In aanwezigheid van Benny Scott en met de muzikale ondersteuning van stadsbeiaardier Wim Berteloot (Brugse Klokkenspelvereniging) op het Keerman Carillon en sopraan Céline Claeys worden het speciaal gecomponeerde Koolkerkse Reuzenlied én het Brugse Volkslied aan het publiek aangeleerd om later, als klap op de vuurpijl, als afsluiter te zingen met de muziekkorpsen. Na het event is er mogelijkheid om te genieten van het speciaal gebrouwen bier, de Coolkerksche Calle.

Tickets

15u00

zondag 04 september 2022

Burg Brugge
made by

Tickets Brugge gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.