TicketsBrugge
Genre
Datum/periode
zondag 25 augustus 2024
Locatie
Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin Brugge
Organisator
Passion Beyond Bach
Toegangsprijs
25 - 40 euro

  • Home/
  • Evenementen/
  • GOUDEN MEER-STEMMIGHEID: het UTOPIA ENSEMBLE. Met Bart Stouten & Sara Schneider (VS)

GOUDEN MEER-STEMMIGHEID: het UTOPIA ENSEMBLE. Met Bart Stouten & Sara Schneider (VS)

Image 6690e002914e4

Deel op

Omschrijving

Voor hun nieuwste CD ‘Salve Susato’ ontving het UTOPIA ENSEMBLE, dat te gast is op de meest PRESTIGIEUZE OUDE MUZIEKFESTIVALS in Europa, recent weer een DIAPASON D’OR!

Op zondag 25 augustus, in aansluiting bij de Gouden Boomstoet, weerklinken hun 5 EXQUISITE STEMMEN in de neo-classicistische KAPEL van STADSPALEIS HOF BLADELIN BRUGGE, gebouwd naar de Basilica di Sant’Agnese fuori le mura (Rome, 7de eeuw). De zangers nemen u mee op een OORSTRELENDE REIS in de tijd door het Vlaamse landschap van de GOUDEN MEERSTEMMIGHEID, van JACOB OBRECHT (°1458) naar de meesterlijke componisten van de 16de eeuw.

Naast het beroemde MILLE REGRETZ van J. DESPREZ, en het antwoord LES MIENS AUSSI van T. SUSATO, schenken ze u polyfonisch goud van grote namen als N. GOMBERT, J. CLEMENS NON PAPA en O. LASSUS… maar ook A. PEVERNAGE. Een verrukkelijk programma met meerdere linken naar Brugge, dat live wordt OPGENOMEN door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER.

EN… er is een HEEL BIJZONDERE GASTE uit Texas: SARA SCHNEIDER. Om 20u INTERVIEWT BART STOUTEN — gekend en geliefd van zijn tijd bij KLARA en als auteur — haar gedurende een kwartier over haar liefde voor Oude Muziek, voor J. Obrecht en voor J. Desprez, zoals blijkt uit haar boek ‘The Eagle and the Songbird’. Sara Schneider haalde vele grootheden uit de Oude Muziek voor de microfoon, is tweevoudig Gracie Award® winnares, alsook presentatrice van o.a. het radioprogramma EARLY MUSIC NOW.

Ter afsluiting volgt een MEET-AND-GREET waarbij een selectief aanbod uit Bart Stoutens meesterlijke bundels te verkrijgen is, alsook Sara Schneiders boek! Voor wie dat wenst is er nog een gezellige MEET-AND-DRINK* in aanwezigheid van het Utopia Ensemble, Bart Stouten en Sara Schneider in de aanpalende MEDICI-ZAAL van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge. *Één glas per persoon.

Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen in de Kapel van Stadspaleis Hof Bladelin Brugge).
€25 CONCERT in VVK (€30 aan de kassa op 25 aug.) €30 CONCERT & RECEPTIE* in VVK €35 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam) €40 STEUNKAART CONCERT & RECEPTIE*

Voor ALLE INFO-> https://passionbeyondbach.com/early-music/

Hof Bladelin Brugge is bereikbaar met de wagen, het is mogelijk om iemand aan de ingang te laten uitstappen. De dichtstbijzijnde parking is de publieke Parking Biekorf, en op 5 minuutjes loopafstand van Hof Bladelin is er ook de publieke Parking Centrum-Ezelstraat. We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen voor dit unieke concert!

ORGANISATIE MET DANK AAN:
Org. Passion Beyond Bach in samenwerking en met grote dank aan Doppia Vu — Branding&Web; team SUR; Caerels Jef — Boekhouding; VBRO; Vier Het Leven; boekhandel Raaklijn; Davidsfonds in ’t Brugsche; Davidsfonds; Sacred Books; Odevaere — Guesthouses — Bruges; In & Uit Brugge; hifihome — Audiovisual Solutions — Brugge; Villa Rozerood — Respijts- en ontspanningsverblijf met zorg — De Panne; Coffeebar Adriaan — Brugge; Oud Huis Deman — Koekjes/ Handmade in Bruges since 1880; Claviarte BV — Historische Klavierinstrumenten — Christophe Bursens; Swing Cvba — Uw ideale partner voor een geslaagde happening! — Merelbeke; Nederlandse Concertzender; Hof Bladelin Brugge — sinds 1435; Garage Peugeot De Backer — Adegem; Rooryck’s isolatie — dè isolatiespecialist — Brugge; Palladio — Florist met oog voor detail — Brugge; Benoit Security — www.benoit.be

Tickets

20u00

zondag 25 augustus 2024

Middeleeuws stadspaleis Hof Bladelin Brugge
made by