TicketsBrugge
Datum/periode
vrijdag 24 maart 2023
Locatie
Biekorf Theaterzaal
Organisator
KAAP
Toegangsprijs
0 - 14 euro

  • Home/
  • Evenementen/
  • Ashley Henry, Jukwaa (W.E.R.F. Records release) & Bandler Ching

Ashley Henry, Jukwaa (W.E.R.F. Records release) & Bandler Ching

Image 63cfb81dc03d2

Deel op

Omschrijving

Schroeiend actuele jazzvormen uit Engeland en België

De ‘New Wave of Belgian Jazz’ is een inmiddels bekend (en misschien al beetje versleten) idee waarin vooral een generatie zeer getalenteerd jazztalent werd samengepakt. Maar juist bij KAAP proberen we deze scene ook in een internationaal kader te plaatsen. Niet vanuit enig idee van competitie (muziek is immers geen sport en draait niet om virtuositeit alleen), wel vanuit de noodzakelijke internationale dialoog - het levensbloed van iedere kunstvorm. Vanuit deze gedachten zijn we bij KAAP behoorlijk fier deze triple bill te kunnen presenteren.

Jukwaa
Als trio onderzoekt Jukwaa de verschillende gezichten die een zogenaamd jazztrio kan hebben. Van een 'gewoon' trio naar een gevecht met banjo's, fiddles en prepared piano naar percussie gebaseerde soundscapes en weer terug naar een jazztrio, schijnbaar moeiteloos.

Bandler Ching (BE)
Het Brusselse Bandler Ching doet niets liever dan jazz te mengen met ruwe hiphop en innemende jazz.

Ashley Henry Trio (UK)
Toetsenist en bandleider Ashley Henry is een onbetwiste smaakmaker uit de actuele Britse scene. Zelf schetst hij in zijn biografie de contouren van zijn formatieve invloeden: hij werd geboren in het jaar dat Miles Davis overleed en Gang Starr ‘Step In The Arena’ uitbracht (waarmee het huwelijk tussen jazz en hiphop werd beklonken).

Tickets

20u00

vrijdag 24 maart 2023

Biekorf Theaterzaal
made by

Tickets Brugge gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren.