TicketsBrugge - EN
Genre
Location
Concertgebouw Brugge - Concertzaal
Organizer
Prima Donna Events
Entrance fee
18 - 79 euro

Sleeping Beauty

Image 621d179402c4a

Split up

Description

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen.
Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.
Van 11, 12, 13 oktober 2022 in Concertgebouw Brugge, Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Gebaseerd op het sprookje ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora. Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikante.
Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken.

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreagrafie: Marius Petipa
Libretto: geschreven door Ivan Vsevolojski naar het 17e-eeuwse sprookje van Charles Perrault.
Duur: 2u40 inclusief pauze, 3 Aktes

made by

Tickets Brugge uses cookies to make your browsing experience easier and more pleasant and to better tailor the content of the websites to your needs and preferences.