TicketsBrugge - EN
Genre
Date/period
Sunday 18 September 2022
Location
Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie
Organizer
Passion Beyond Bach
Entrance fee
20 - 30 euro

Extra shippingcosts

  • Home/
  • Events/
  • MUSICAL STORYTELLING — PROF. DR. PETER WALDNER (AT)

MUSICAL STORYTELLING — PROF. DR. PETER WALDNER (AT)

Image 62c7e258a62c7

Split up

Discription

Exclusief voor Brugge op 18 september om 16u30, speelt PROF. DR. PETER WALDNER (AT), internationaal gewaardeerd en reeds 44 CD’s op zijn naam, het programma ‘MUSICAL STORYTELLING’. Daags voordien wordt dit op CD (een première) opgenomen in het Brussels Muziek Instrumenten Museum (MIM), het grootste van Europa. Peter Waldner is pas de 4de musicus in 20 jaar, na Bob Van Asperen (NL), Skip Sempé (VS) en Christophe Rousset (FR)
die de toestemming krijgt, om in het MIM te spelen op de enig speelbare en precieuze klavecimbel van Ioannes Couchet uit 1646.

In de prachtige Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie speelt hij op een klavecimbel ‘Versailles Ruckers-Blanchet’ (collectie Claviarte) en brengt hij als extra ook nog het werk van de 2 Vlaamse klaviervirtuozen uit de 18e eeuw. Deze Kerk weerspiegelt de tijdsgeest van de klaviermuziek die Peter Waldner brengt, en de wandtapijten uit begin 17e eeuw en de glasramen die de mirakels uitbeelden, sluiten volledig aan bij het thema ‘Musical Storytelling’, want in de 17e en 18e eeuw werden ook levendige scènes (het bal, de jacht, dans, veldslag…) en personages met een fascinerend palet aan klanken op een verbeeldingsrijke manier in de muziek geschilderd.

In het voorprogramma laten ‘JONGE VIRTUOZE VINGERS’ van o.a. het Conservatorium Brugge en Muziekschool Ars Musica, het instrument weerklinken.

Een eerste concert in het kader van ‘Early Music — Last Minute’ dat vooral verbondenheid wil creëren rond Oude Muziek. Om 14u15 is er een Culturele wandeling ‘Onbekend Brugge en barokke parels’. Na het concert is er een Meet-and-greet voorzien met Peter Waldner, met Christophe Bursens (Claviarte) en met de gids Dirk Verstraete; de fantastische Versailles
Ruckers-Blanchet klavecimbel kan van dichtbij bewonderd worden; er zullen ook boeken zijn van Boekhandel Raaklijn, CD’s van Rombaux Muziekhandel en Peter Waldner. Ter afsluiting is er ook nog om 19u een Meet-and-eat voorzien met de musicus en Christophe Bursens voor wie nog langer wil nagenieten…
Voor het volledige programma & voor reservaties voor de Culturele wandeling om 14u15 en/of Meet-and-eat in Bistro Du Phare om 19u: earlymusic@passionbeyondbach.com.

Aandacht! Bereikbaarheid met openbaar vervoer of auto op deze autovrije zondag:
-met trein/bus: neem halte ‘Sasplein’ (ter hoogte van Bistro Du Phare). Lijn 4 rijdt om de 20 minuten tussen deze halte (op 250m van de Kerk van O.-L.-Vrouw van de Potterie) en het Station van Brugge.

-met auto: rijd vanaf de Ring via Dampoort(-brug), op vertoon van uw Concertticket daar aan de Politie, naar de gratis ruime Parking onder WZC Ter Potterie, in de Peterseliestraat 21. Rijd via het eerste rood hek (aan de rechterkant) in de tuin. De slagboom gaat automatisch open als uw wagen er vlak voor staat.

We nodigen iedereen uit om, indien mogelijk, te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer (trein/ bus) te komen.

Alle info: www.passionbeyondbach.com

Tickets

16h30

Sunday 18 September 2022

Kerk O.-L.-Vrouw van de Potterie
made by

Tickets Brugge uses cookies to make your browsing experience easier and more pleasant and to better tailor the content of the websites to your needs and preferences.