Het Zwanenmeer 2021

PRODUCTIE VAN PRIMA DONNA EVENTS

Genre
IU Ballet
Wanneer
donderdag 25 november 2021 | 20:00
Locatie
  • Concertzaal
Organisator
Prima Donna Events
Prijs
20 euro tot 79 euro
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Prima Donna Events herneemt Het Zwanenmeer wegens overgroot succes en uitverkochte zalen. Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een vernieuwende choreografie terug tot leven. Ervaar één van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tsjaikovski als nooit tevoren. Het Zwanenmeer van Prima Donna Events zal te zien zijn dinsdag 3 november 2020 in Concertgebouw Brugge. 

ÉÉN VAN DE MEEST ROMANTISCHE VERHALEN DIE OOIT OP MUZIEK ZIJN GEZET.
Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.
1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

HET ZWANENMEER
Eén van de meest romantische verhalen
Meer dan 100 artiesten op scène
Met live symfonisch orkest
Een vernieuwende choreografie
Een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis

HET VERHAAL
Het Zwanenmeer vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

EEN PRODUCTIE VAN PRIMA DONNA EVENTS
COMPONIST Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
CHOREOGRAFIE  Marius Petipa, Lev Ivanov
LIBRETTO Over wie het libretto schreef, bestaat er onzekerheid. Vermoedelijk geschreven door Vladimir Begitsjev en Vasily Geltser.

DUUR: 2U30 inclusief pauze, 4 AKTES