Carmina Burana 2021

Toegang via Covid Safe ticket

Genre
IU Concert
Wanneer
dinsdag 23 november 2021 | 20:00
Locatie
  • Concertzaal
Organisator
Prima Donna Events
Prijs
79- 69 - 59 - 39 - 20 euro
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post
CB_640x480

Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie “Carmina Burana” wat letterlijk “ liederen uit Beuern” betekent. Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten en dans, in totaal niet minder dan 150 artiesten. Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank in Het Concertgebouw van Brugge.
Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.
De compositie beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Deze begint en eindigt met de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.
EEN PRODUCTIE VAN PRIMA DONNA EVENTS
www.primadonnaevents.be