Carmina Burana

Ballet, Orkest met Koren

Genre
IU Dans
Wanneer
dinsdag 16 november 2021 | 20:00
Locatie
  • Concertzaal
Organisator
Capitale Production
Prijs
26 - 34 - 44 - 52 - 66 euro
Bestel tickets > Extra verzendkosten voor versturing via De Post


Russische Nationale Opera - Orkest, Koren en Ballet
Franceconcert presenteert 'Carmina Burana', een van de beroemdste meesterwerken van de 20e eeuw, als een muzikaal en choreografisch evenement.
Carl Orff baseerde zich op een verzameling lyrische gedichten toen hij in 1935 en 1936 'Carmina Burana' componeerde. Het magistrale werk ging in première in 1937 in de Opera van Frankfurt. Sindsdien is het het grote publiek blijven fascineren en laat het niemand onverschillig. Het beroemde 'O Fortuna' waarmee het werk begint en eindigt, is nu wereldwijd bekend.
Deze profane en Latijnse liederen, die met passie en kracht worden vertolkt door de koren en solisten, vertellen ons een verhaal over leven en dood, het lot en vooral de liefde. Bijna 100 artiesten zingen over de vreugde van de terugkeer van de lente en de geneugten van alcohol, het spel van het rad der fortuin en de dans van liefde en lust.
In deze nieuwe productie van dit muzikale fenomeen voeren sensualiteit en emotie de boventoon, om te laten zien dat muziek, gebaar en woord onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Dit originele en pittige spektakel, dat een groot succes was in de 20e eeuw en wereldwijd werd uitgevoerd, gaat vanaf november 2020 op een grote Europese tournee en houdt halt in het Concertgebouw Brugge op 12 januari 2021.