Arabische Nacht

De Roovers

Genre
Theater
Wanneer
dinsdag 21 november 2017 | 20:00
Locatie
  • Stadsschouwburg
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Bestel tickets> Extra verzendkosten voor versturing via De Post

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op een bloedhete zomernacht drie mannen haar proberen te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. De vijf personages laten hun fantasieën de vrije loop en betreden een droomwereld vol liefde, erotiek en verlangen. De kus blijft, net als in het sprookje, niet zonder gevolgen. De nacht krijgt een noodlottige wending.

Het Antwerpse theatercollectief De Roovers brengt, naast klassiekers, ook vaak de betere hedendaagse theaterteksten. Met Arabische Nacht staat, na De Gouden Draak, opnieuw een stuk van Ronald Schimmelpfennig op het programma. Hij behoort tot een succesvolle, recente lichting ‘angry young men’ in Duitsland en is er de meest gespeelde theaterauteur van dit moment.

Arabische Nacht bestaat uit vijf prachtig gemonteerde monologen die de verbeelding van het publiek prikkelen tot het laatste moment.