Amir Elsaffar Two Rivers

JAZZ

Genre
Various
When
Friday 24 February 2017 | 20:30
location
  • De Werf
Organizer
KAAP
Price
10 - 17 euro
Order tickets> Additional shipping costs for shipment via Post

Amir Elsaffar, trompet | Ole Mathisen, tenorsaxofoon | Zafer Tawil, oud, viool | Carlo Derosa, contrabas | Nasheet Waits, drums

De Iraakse-Amerikaanse trompettist Amir Elsaffar heeft zich in korte tijd ontpopt tot een meester in het samenbrengen van verschillende muzikale werelden. Voor zijn unieke smeltkroes grijpt hij terug naar zijn roots en injecteert de rijke muzikale tradities uit het Midden-Oosten met de broeierige jazz van zijn huidige thuisbasis New York.
In zijn aparte trompetstijl maakt hij gebruik van de typische kwarttonen die eigen zijn aan de Arabische muziek.
Hij mag samen met Ibrahim Maalouf misschien wel gezien worden als één van de belangrijkste Arabische stemmen uit de hedendaagse muziek. In zijn Two Rivers ensemble laat hij zich omringen door een schare topmuzikanten uit beide werelden. de gemeenschappelijke deler is hun ongebreidelde passie voor avontuurlijke jazz.

Programmatoren Pieter Koten en Benny Claeysier zagen het Amir Elsaffar Two Rivers ensemble in 2016 schitterende beurten maken op het Winter Jazz Fest in New York en later op het Europese showcasefestival Jazzahead in Bremen. Naast de ontdekking van Amir Elsaffar als bijzondere instrumentalist waren beide programmatoren opnieuw onder de indruk van de ongelooflijke muzikale veelzijdigheid van drummer Nasheet Waits, die in het verleden reeds in diverse bezettingen in zowel De Werf als Vrijstaat O. te gast was.